Història del Grup Cañigueral
-
1965
Els fundadors, Joan, Joaquim i Càndid Cañigueral, inicien el negoci familiar a Cassà de la Selva (Girona); posteriorment es constitueix la societat JOAN CAÑIGUERAL SA i neix la marca comercial "MONTER".
Posteriorment s’amplia la comercialització a Barcelona i voltants, amb un centre a L'Hospitalet de Llobregat.
-
2011
EMBOTITS MONTER - LES PLANES
El 2011 es comença la primera fase d’ampliació a les instal·lacions dels Planes.
S’implanta una tecnologia robotitzada en la fabricació de producte.
Un any més tard s’inicia la segona fase d’ampliació del centre dels Planes, amb nous assecadors que permeten augmentar en 250 tones la capacitat d’assecat.
-
2016
Nova incorporació al Grup Cañigueral: FRESCOS I ELABORATS DELISANO SAU, una planta innovadora especialitzada en el tallat i l’envasat.
Proveïdora de Mercadona, DELISANO està compromesa amb la frescor i treballa carn fresca de porcí i oví, productes elaborats, burger meats i selecció per a guisats.
Té seu a Cheste (València) i una plantilla de 1.000 persones.
-
2018
El Grup presenta el mes d'octubre la nova marca internacional COSTA BRAVA MEDITERRANEAN FOODS, que agrupa tots els productes, de totes les empreses, destinats a l'exportació. Consta de tres divisions de producte: FRESH, DELICIOUS y TRADITION.
La Fira Internacional SIAL París, que es va celebrar del 21 al 25 d'octubre d'aquest any, va ser el bateig comercial de la marca.
-
2019
Al novembre COSTA BRAVA MEDITERRANEAN FOODS - Grup Cañigueral adquireix EMBOTITS COLLELL SLU per ampliar la capacitat de producció i exportació de curats: embotits i pernil. Compta amb tres plantes de producció d'embotit (a Les Preses i Olot) i una quarta de pernil, PERNILS LLÉMENA, de la qual és soci destacat a l'comptar amb un 25%.
-
Visita la web
El nostre especialista en sacrifici i especejament és una empresa innovadora i en creixement continu. Amb les ETAV (Especificacions Tècniques / Animals Vius) de les nostres granges garantim el control de la cadena alimentària en els productes del Grup Cañigueral, gràcies a la selecció de l’origen, genètica i condicions de criança. La primera companyia espanyola homologada per exportar carn de porc de capa blanca als EUA; sacrifica 65.000 porcs setmanals i comercialitza el 70 % de la producció en 50 països.
-
Visita la web
És la nostra companyia especialista en embotits curats de porc i gall dindi, en el qual som pioners. Disposem de quatre centres de producció i sala blanca que ens converteixen en un dels majors productors d'embotit del nostre país. Oferim productes de qualitat garantida gràcies al coneixement dels nostres mestres xarcuters, la robòtica més avançada i la matèria primera de la Costa Brava Foods, la nostra sala de sacrifici que ens garanteix el control integral de la cadena. Som interproveïdors de Mercadona.
-
Visita la web
És el nostre especialista en tallat i envasat de carn fresca de xai i elaborats carnis. La marca porta implícit el nostre compromís amb la frescor. La matèria primera ens arriba de Costa Brava Foods; i ens ofereix total garantia sobre l’origen i criança dels animals i la immediatesa en l’envasat. A la nostra planta pilot generem R+D+I i solucions alimentàries per al Grup Cañigueral. Som proveïdors de Mercadona.
-
Visita la web
És la nostra especialista en carn marinada fresca i congelada, i també en llard de porc i greixons. Proveïdors de Mercadona, també ens dirigim al mercat internacional. Amb la nostra sala de sacrificis, comuna a tot el Grup Cañigueral, ens garantim la màxima frescor i el control integral dels processos de producció ramadera i elaboració de producte. El marinat ens aporta encara més sabor, tendresa, suculència i diversitat d’aromes.
-
Visita la web
És el nostre especialista en pernil serrà, i el comercialitza adaptant-se a les necessitats de cada client. Amb els aires dels Pirineus els nostres mestres pernilers treballen la matèria primera de Costa Brava Foods, la sala de sacrificis del Grup Cañigueral, la qual cosa ens permet seleccionar la procedència, alimentació i genètica dels animals amb què, més tard, elaborem els nostres exigents productes. Té una superfície construïda de 26.500 m2 i la seva producció de pernil serrà arriba a les 30.000 peces/setmana. Seguretat alimentària, qualitat, traçabilitat total.
-
Visita la web
És el nostre especialista en fuets i embotits. Els seus fuets, amb una àmplia gamma de recobriments i sabors, entre els quals hi ha l'all, el tomàquet, la ceba, etc., segueixen les tendències més naturals, saludables i sostenibles del mercat: sense sulfits, sense lactosa, sense colorants, sense proteïnes de la llet, sense soja i sense gluten. Aptes per a totes les necessitats dels nostres consumidors. Sempre amb la convicció doferir productes de la més alta qualitat.